|
Inici » Editorial, n煤m. 012, octubre del 2011 2 octubre 2011

Editorial n煤m. 012

No 茅s agosarat pensar que estem vivint una delicada situaci贸 猫tica que destaca per la pobresa de pensament. La dislocaci贸 perseverant del teixit social a causa de la confusi贸 creada per la vulnerabilitat econ貌mica i la manca de valors enrareixen, tamb茅, la cohesi贸 social i l鈥檈ducaci贸.

No en va, sentim una certa nost脿lgia per aquell moviment cultural anomenat humanisme que va desenvolupar el seu saber recuperant temes fonamentals com la felicitat, la dignitat humana i l鈥檈ducaci贸.

漏 Desislava Tsankova

漏 Desislava Tsankova

Des de la nostra modesta publicaci贸, un projecte cooperatiu que treballa per la m煤sica, l鈥檃rt i el pensament, volem custodiar aquests sentiments serens, gens competitius, que evocaven els humanistes.

La Biblioteca de Catalunya ens acompanyar脿 en aquesta tasca rigorosa de transmetre el coneixement. Ens congratulem, una vegada m茅s, del conveni de col路laboraci贸 que la preuada instituci贸 catalana ha signat amb la revista Sonograma Magazine.

脡s digne d鈥櫭﹕ser destacat en aquest breu text editorial, l鈥檈xperi猫ncia musical de Sonograma a Finl脿ndia. L鈥檃ssist猫ncia al Festival d鈥櫭抪era de Savonlinna, per una banda, i les converses amb diferents professionals de l鈥檈ducaci贸 i entitats del pa铆s, que ocupa el primer lloc en educaci贸, per l’altra, han generat una sinergia que afavoreix la nostra funci贸 informativa. No podem oblidar que nosaltres som els regents i, alhora, destinataris de la nostra educaci贸. 脡s per aquest motiu, que cal revisar amb aplom aquests h脿bits de voracitat irreflexiva que ens han deixat emmudits.

La m煤sica pot ajudar aquesta esvalotada civilitzaci贸 a conjugar la reflexi贸 amb una nova harmonia que projecti un capteniment 聽m茅s respectu贸s. 聽

* * *

|