Títol: Folk Songs of the Four Seasons
Autors: Ralph Vaughan Williams
Intèrprets: The Choir of Clare College Cambridge and The Dmitri Ensemble
Director: Sir David Willcocks
Segell discogràfic: Albion Records

Ralph Vaughan WilliamsL’any 1994 es va fundar la Societat de Ralph Vaughan Williams amb l’objectiu de donar a conèixer la magnífica obra del compositor anglès. Va ser el 2007 quan es va crear el segell discogràfic Albion Records dedicat a la música anglesa de tres compositors distingits: Patrick Hadley, John Ireland i Ralph Vaughan Williams.
Vaughan Williams és autor d’una extensa obra compositiva i va destacar per la seva modèstia personal.
Folk Songs of the Four Seasons és una cantata per a veus femenines impregnada d’un caràcter de marcat estil folklòric; una suite de cançons populars que lloen les quatre estacions encarregada per la National Federation of Women’s Institutes. Es van estrenar el 15 de juny del 1950 al Royal Albert Hall sota la direcció del honorat Sir Adrian Boult, titular de la City of Birmingham Symphony Orchestra.
La delectable audició d’aquestes peces de naturalesa popular expressen la consciència i l’esperit de la vida humana festejant les quatre divisions de l’any. L’impressionant final a l’uníson del God Bless the Master mostra la gran diversitat emocional d’aquesta àmplia suite.
La peça final del disc, la cantata In Windsor Forest, estrena mundial arranjada per Guthrie Foote, és una adaptació de l’òpera, amb textos de Shakespeare, del compositor Sir John in Love (1924 – 1928). Vaughan Williams afegeix el text “Falstaff and the Fairies”, de Thomas Ravenscroft.
Cal fer notar que l’enregistrament és del 2009; any que se celebrà el 90è aniversari de Sir David Willcocks. El director anglès va voler deixar davant la posteritat una exultant obra de Ralph Vaughan Williams.

 Text: Marçal Borotau

|
Espai web patrocinat per: Dinahosting