Títol: Music Inspired by 44 Scotland Street
Autor: Peter Graham
Intèrprets: The Royal Conservatoire of Scotland Wind Orchestra
Alasdair Hankinson, Narrador
Direcció: Peter Boddice
Segell discogràfic: Nimbus Records

Music Inspired by 44 Scotland StreetBasat en la novela 44 Scotland Street de l’escriptor i músic amateur escocès Alexander McCall Smith (originari de Zimbabwe) que narra les històries quotidianes dels veïns, especialment un nen de sis anys obligat per la seva mare a estudiar el saxo (aquí l’autor dóna una pinzellada al complex d’Èdip), que viuen a l’edifici de l’esmentat carrer d’Edinburg.
D’aquesta novel·la, no solament se n’ha fet una adaptació teatral al Festival Fringe d’Edimburg, sinó que també se n’ha fet una composició musical.
L’escocès Peter Graham, compositor de música de bandes, que ha fet arranjaments per a la genial percussionista escocesa Evelyn Glennie, ha compost un divertiment per a narrador i orquestra de vent d’uns escassos dotze minuts.
Com a bon arranjador, Graham ha intercalat un seguit de melodies de coneguts compositors (Bizet, Wagner, Mussorgski) per a crear aquest pastitx de temperament divertit, ple de subtileses i d’humor, interpretat amb l’entusiasme juvenil del l’orquestra del Royal Conservatoire of Scotland i produïa per Nimbus Records.
Un divertiment, animat i engrescador, que evoca els excèntrics personatges d’una novel•la episòdica que, malgrat el dramatisme d’algunes situacions, es desenvolupa en una quotidianitat que es fa familiar a qui l’escolta.

Text: Marçal Borotau

|
Espai web patrocinat per: Dinahosting